Onze troeven

Goed bereikbaar - groen en ruim – gezellig en warm – kleinschalig – open communicatie – zijn wie je bent – ​​zorg voor ieder kind – open kijk op de wereld – blik op de toekomst  


Sint-Vincentschool, verscholen tussen de prachtige groene Ekerse Polder! Bovenal zijn we zeer vlot bereikbaar! We bevinden ons in Ekeren vlakbij de nabijgelegen dorpen Kapellen en Hoevenen. Niet alleen rond onze school maar ook op onze school vind je een ruime speelplaats met veel groen. Bomen, bloemen, struikjes en een moestuin die onze kinderen zelf mogen onderhouden, zorgen ervoor dat we constant verbonden zijn met de natuur. De speelplaats biedt een waaier aan spel- en leermogelijkheden voor onze jongste en oudste leerlingen.  
Een losse, warme en gezellige sfeer is wat je mag verwachten bij ons op de Sint-Vincentschool. We zijn een kleinschalig dorpsschooltje waar iedereen hartelijk welkom is, van welke levensbeschouwelijke of religieuze achtergrond ook. Ons schoolteam staat voortdurend open voor een leuke babbel of een weldoend gesprek.  
En onze klassen kan je ten alle tijden komen bezoeken. Ons doel is om ouders zoveel mogelijk te betrekken in het ‘samen school maken’.  De communicatie verloopt via onze eigen ontwikkelde schoolapp. We stellen open communicatie en een vertrouwelijke band erg voorop!  
Kinderen mogen op onze school volledig zichzelf zijn! We streven naar kwaliteitsvol onderwijs waarbij elk kind de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Het geven van ontwikkelingskansen voor elk kind is onze prioriteit.  
Met een open blik op de wereld en de toekomst zorgen we ervoor dat alle kinderen sterk staan in de voortdurend veranderende maatschappij. We ondersteunen hen graag bij het uitstippelen van hun eigen weg.